Apoc

Case

Deco-sign voor een heel bijzonder bedrijf; Apoc Aviation

SIZO geeft APOC‘s interieur vleugels

APOC Aviation is een nieuw, snel-groeiend bedrijf dat actief is op de internationale“Aircraft Part Out” markt. APOC koopt vliegtuigen op die aan het einde van hun commerciële levensduur zijn. Deze vliegtuigen worden professioneel gedemonteerd en bruikbare onderdelen worden na revisie en uitgebreide externe keuring en certificering aangeboden aan luchtvaartmaatschappijen over de gehele wereld. APOC verkoopt of least de onderdelen aan verschillende service afdelingen van vele bekende airlines. Van boordcomputer en straalmotor tot compleet landingsgestel.

Het succes van APOC zit hem in de nieuwe frisse aanpak waarbij verregaande automatisering een cruciale rol speelt. De volatiele voorraad van APOC wordt automatisch elke 5 seconden geüpdatet. Alle onderdelen zijn voorzien van unieke barcodes waaraan het complete papierwerk dat onlosmakelijk bij elk onderdeel hoort is gekoppeld.

Het warehouse van APOC is volledig geconditioneerd en zeer strak georganiseerd en beveiligd. Het bedrijf heeft verkoopkantoren in diverse landen en heeft haar hoofdkwartier in het Zuid Hollandse Berkel en Rodenrijs.

Deco-sign voor een heel bijzonder bedrijf

Afgelopen jaar kregen wij de kans de volledig signage voor het nieuwe hoofdkwartier van APOC Aviation te verzorgen. APOC is in zeer korte tijd uit haar jasje, in Delft, gegroeid en heeft een prachtig onderkomen gevonden in Berkel en Rodenrijs (ZH). Omdat APOC zich beweegt in een hoogwaardig segment van de industrie is een professionele presentatie naar haar, veelal internationale klanten en bezoekers erg belangrijk. Vertrouwen is een belangrijk goed in de markt waar APOC zich beweegt en het bedrijf doet er alles aan om dat uit te stralen en te bevestigen. APOC werkt met hoog gekwalificeerde mensen zowel op kantoor als in de logistieke processen. Het bedrijf wil al haar medewerkers een prettige en inspirerende werkomgeving bieden.

De opdracht

Aan SIZO werd de vraag gesteld: Geef ons pand de “look & feel” die past bij een jong, dynamisch en internationaal bedrijf? Dit moest wat verder gaan dan alleen een mooie poster aan de muur in de vergaderruimte zo werd ons duidelijk gemaakt. Door projectmanager Sabina Vis van SIZO is eerst een uitgebreide inventaris gemaakt van wat er zoal gebeuren moest. Buiten was er al behoorlijk wat te doen. Gevelbelettering, bewegwijzering voor logistiek, parkeren en koeriersdiensten. Maar de echte uitdaging lag binnen. Ondernemer en eigenaar Max Lutje Wooldrik is een bevlogen perfectionist en had uitgesproken ideeën over hoe zijn nieuwe thuisbasis eruit moest komen te zien.

Geen gewoon bedrijfspand
De thuisbasis van APOC is ook geen gewoon bedrijfspand. Omdat er in alle tijdzones wordt gewerkt zijn medewerkers van APOC op de gekste tijden aanwezig en daardoor is er behoefte aan diverse voorzieningen. Zo zijn er naast de gebruikelijke ruimtes als kantoren, vergaderruimten en diverse logistieke afdelingen onder meer een professionele gym, een bedrijfsrestaurant, café en loungeruimte. Al deze ruimten zijn aangekleed met sign-materialen in een luchtvaart thema. Voor SIZO een prachtig project waar de vakkennis en ervaring van projectmanager-, productiemedewerkers en monteurs volledig tot zijn recht is gekomen. Uitgangspunt was een grote verscheidenheid aan materialen en technieken in te zetten om het divers te houden en herhalingen voorkomen. Daarnaast is actief meegedacht over de functie van elke ruimte en welke praktische eisen daaraan gesteld worden. Dat hebben we weten te combineren met mooie afbeeldingen en sfeermakers.

Buiten signs en wayfinding
Voor de gevel is gekozen voor witte frees letters die mooi afsteken tegen de donkerblauwe gevelpanelen. Op de zijgevel is een groot logo in zwarte freesletter aangebracht om het grote wand oppervlak te breken. Een aluminiumtotem met bewegwijzering op de hoek van het terrein maakt het pand duidelijk vindbaar voor bezoekers en vervoerders. Functionele bewegwijzering is op de gevel aangebracht door middel van Dibond panelen met duidelijke opdruk.

Binnen
De lobby is aangekleed met een 3D landkaart en APOC logo uitgefreesd in 10 millimeter dik PVC en daarna gemonteerd op een APOC-blauwe achtergrond. Ook is er een mooie “cockpit-graphic” op naadloos airtex behang in het trappenhuis aangebracht. In het directiekantoor is een complete wand voorzien van gesublimeerd peesdoek in een Led-frame. De diffuus verlichte afbeelding creëert daarmee een bijzondere en aangename sfeer. De glazen deuren van de APOC-pub zijn beplakt met zandstraal effect glas folie om de ruimte een intiem karakter te geven zonder deze helemaal te isoleren, de wanden zijn voorzien van een peesdoek met warme nostalgische afbeeldingen speciaal ontworpen en opgemaakt door de DTP-studio van SIZO.

Akoestische textielframes in de boardroom

De boardroom vereiste een speciale aanpak. Met regelmaat vinden er vergaderingen plaats met een flink aantal deelnemers, vaak in verschillende talen en ook nog wat mensen die op afstand inbellen. Akoestiek is dus erg belangrijk in deze ruimte. De oplossing hiervoor is gevonden in het aanbrengen van een complete wand met akoestische peesdoek. Een grote afbeelding die niet alleen de sfeer bepaald maar ook een geluidsabsorberende werking heeft en eventueel eenvoudig te verwisselen is.

Ook het magazijn kreeg een upgrade. Vaak zien we dat déco-signage zich beperkt tot kantoor of ontvangstruimten. Niet bij APOC! De waardering van de directie voor haar medewerkers komt op alle afdelingen tot uiting. In het grote magazijn zijn de gigantische paternosterkasten voorzien van een bijna levensgrote graphic geprint op pvc panelen. Het enorme formaat van deze afbeelding is sfeerbepalend in het logistieke deel van het APOC hoofdkwartier. Dit transformeert een klinisch magazijn op een slag in een inspirerende werkomgeving.
De toiletdeuren zijn beplakt met folie met een pop art graphic en voorzien van een antibacterieel laminaat. Ook daar is over nagedacht.

Een prachtig project dat perfect etaleert wat er met déco-signage mogelijk is.

Terugblik

SIZO projectmanager Sabina Vis: ‘Het mooie van dit project was dat de opdracht heel breed was en we de vrije hand hebben gekregen met de inzet van technieken en materialen, maar dat de ondernemer wel een goed doordacht idee had van wat hij wilde bereiken met de aankleding van zijn bedrijfspand‘.

Ondernemer en eigenaar van APOC, Max Lutje Wooldrik: ‘Het eindresultaat heeft onze verwachtingen overtroffen. Het gebouw inspireert zowel medewerkers als bezoekers en wij verwijzen regelmatig mensen door naar SIZO die iets soortgelijks in hun eigen pand willen. De samenwerking met SIZO verliep vlekkeloos, zij hebben goed geluisterd en ons perfect begrepen. Verder zijn wij door SIZO compleet ontzorgt en alles was netjes op tijd en volgens afspraak opgeleverd.‘

Vrijblijvend advies over effectieve signing

Wij staan voor je klaar

Bunk Hotels

Inrichting van hotels in Utrecht en Amsterdam.

Giant

Aankleding Giant winkels door heel Nederland.

Tony Chocolonely

Neon reclame verwerken in constructie en installeren in de Tony Chocolonely Superstore in het hartje van Amsterdam.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.