VOCO Hotel

Case

Signage

Signing voor het VOCO hotel in Den Haag

Het nieuwe VOCO Hotel is gevestigd in een voormalig bankgebouw in het hartje van Den Haag, op een paar meter afstand van het torentje van Mark Rutte. Voor dit prachtige hotel dat van zichzelf een kunstwerk is, hebben wij een aantal signage elementen mogen leveren.
Ontworpen en geproduceerd onder ons eigen dak en opgeleverd op locatie. Een mooi proces waarbij creativiteit de boventoon heeft. Hieronder nemen we je mee in het proces, hoe alles tot stand is gekomen en welke technieken we gebruikt hebben.

Verschillende soorten buiten- en binnenreclame

Zuil bij de ingang

Een prachtige zuil voor bij de ingang van bijna drie meter hoog om aan te duiden waar je de keuken en de bar kan vinden. Deze buitenreclame is voorzien van folie, de ene helft met een roestprint de ander met een marmerlook. De verschillende visuals worden gescheiden door een diagonale lichtlijn. Op beide helften zijn borden geplaatst die de bar en het restaurant aanduiden. De letters op deze borden laten licht door, waardoor de logo’s er nog meer uitspringen.

Doosletter tekst Voco hotel

Elk hotel, winkel of andere ruimte waar men bezoekers naar wil lokken heeft een geveltekst nodig om op locatie goed vindbaar te zijn. Het is een herkenningspunt. Zo hebben we deze doosletter tekst van VOCO van Goudkleurige translucent (licht doorlatend) folie voorzien dat naadloos op hun huisstijl aansluit.

Bewegwijzering bordjes

De gasten van het hotel moeten zonder al te veel moeite het restaurant en de bar goed kunnen vinden. Om dit mogelijk te maken is bewegwijzering een goed middel. Zo hebben we in de buurt van de bar en het restaurant panelen gemonteerd, in stijl van de zuil. Met full color geprinte folie dat de indruk van een geroeste plaat geeft.

Welke technieken/materialen zijn toegepast?

Full color folie

De panelen van zowel de bewegwijzering als de zuil zijn voorzien van full color folie. Er gaat echter wel wat werk aan vooraf voordat de folie een roest en marmer effect heeft. In onze studio hebben onze collega’s eerst hoogwaardige foto’s omgezet naar een printbaar/technisch document. Eenmaal technisch gereed gemaakt wordt de juiste rol op onze rolprinter geplaatst. In dit geval betreft het de IJ180 wrapfilm van 3M dat de volgende eigenschappen heeft: premium wrapfolie, met een permanente, grijze, herpositioneerbare lijmlaag om de folie snel en makkelijk aan te brengen op de ondergrond. Toepasbaar op verschillende ondergronden en plekken, het materiaal is licht hervormbaar. Deze folie heeft een levensduur van wel tien jaar, mits dit in de juiste (gemiddelde) omstandigheden is.

Soort doosletter

De doosletter van het VOCO hotel is een profiel 8 letter. Deze letter is inwendig verlicht door LED spotjes en heeft geen sponning. Het merendeel bestaat uit acrylaat materiaal, maar de achterzijde is dicht gelast met aluminium. Doordat het plaatmateriaal aan de voorzijde van acrylaat is en voorzien is van translucent folie komt het licht van de led spotjes goed naar voren. Hierdoor is je beeldmerk ’s nachts ook goed zichtbaar en weten de gasten ook dan de weg naar het hotel goed te vinden.

Kraan + machinist

De enorme zuil heeft een bestemming die niet makkelijk te bereiken is. We hebben de zuil namelijk over het hotel heen moeten takelen. Hiervoor hadden we groter geschut nodig dan onze eigen hoogwerker. Zodoende hebben we een enorme kraan gehuurd, de weg afgezet en de machinist zijn werk laten doen. Uiteraard hebben we hier en daar wat geholpen. Eenmaal op zijn plek, is de zuil gemonteerd en aangesloten op het lichtnet.

Haastklus

Door omstandigheden was de gekozen sign-leverancier voor dit project niet in staat tijdig te leveren. SIZO is ongeveer een ruime week voor de opening van het hotel gevraagd deze klus op zich te nemen en het ontstane probleem op te lossen. Eigenlijk onmogelijk maar een spannende uitdaging voor onze projectmanagers. Doordat SIZO niet op externe partijen hoeft terug te vallen maar alles in eigenhuis ontwerpt, print en produceert is de klus op tijd geklaard.

Waarom SIZO zo geschikt is voor een Ad-Hoc klus als deze

Met ruim 50 medewerkers en een strakke organisatie zijn wij instaat een grote landelijke uitrol perfecte uit te voeren. Landelijke ketens als Mediamarkt, Bever, Decathlon, Praxis, Geldmaat, Feyenoord en Plus hebben de weg naar SIZO reeds gevonden. Maar ook incidentele opdrachten of kleine projecten gaan wij zeker niet uit de weg. Door onze ervaring en omvang zijn wij prima in staat deze concurrerend en snel uit te voeren.

Vrijblijvend advies over effectieve signing

Wij staan voor je klaar

Window Dressing

SIZO kan de etalage of gevel van het leeg-staande pand voorzien van een zogenaamde SIZO Storefront Mockup.

Bever

Signage werkzaamheden bij Bever.

CityKids

Sizo ontwerpt en realiseert een “healing environment” voor Medisch Kindzorg Instelling CityKids.​

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.