Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Dibond

Dibond is een handelsnaam voor een type sandwichpaneel dat bestaat uit drie lagen: twee lagen aluminium met daartussen een polyethyleen kern. Het is een zeer stijf en lichtgewicht materiaal dat veel gebruikt wordt in de reclame-, print- en kunstwereld vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid.

Dibond panelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afwerkingen en worden vaak gebruikt voor displays, bewegwijzering, reclameborden, wanddecoratie en fotografische afdrukken. Het materiaal is gemakkelijk te snijden, boren en vormen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Het oppervlak van dibond kan worden bedrukt met verschillende printtechnieken, waaronder zeefdruk, digitale druk en belettering.

Dibond panelen zijn een populair alternatief voor traditionele materialen zoals hout, glas en kunststof vanwege hun lichte gewicht, duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze worden vaak gebruikt in de buitenlucht en in ruimtes waar vocht en temperatuurverschillen een rol spelen, omdat ze niet roesten, kromtrekken of uitzetten.