Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Gegoten printfolie

Gegoten printfolie is een type vinylfolie dat wordt gebruikt voor hoogwaardige, duurzame printtoepassingen zoals voertuigwraps, architectonische belettering en andere visuele communicatie. Het is gemaakt van een geavanceerde productietechnologie genaamd “casting” waarbij vloeibaar vinyl over een mal wordt gegoten en vervolgens op hoge temperatuur wordt uitgehard.

Gegoten printfolie heeft een hogere kwaliteit en duurzaamheid dan monomeer of polymeer printmedia. Het is bestand tegen verkleuring, scheuren en vervaging en is geschikt voor gebruik op complexe oppervlakken zoals voertuigen en gebouwen met textuur en rondingen. Dit type vinylfolie kan ook gemakkelijk worden vervormd en uitgerekt zonder te scheuren of te barsten.

Een belangrijk voordeel van gegoten printfolie is dat het een hogere dimensionale stabiliteit heeft, wat betekent dat het minder snel zal krimpen of uitrekken dan andere soorten vinylfolies. Dit zorgt voor een langere levensduur van de toepassing en een betere bescherming tegen beschadiging door weersinvloeden.

Hoewel gegoten printfolie duurder is dan monomeer of polymeer printmedia, is het een goede investering voor high-end toepassingen waar duurzaamheid en kwaliteit belangrijk zijn. Het is ook belangrijk om de juiste installatietechnieken te gebruiken om ervoor te zorgen dat het printmateriaal goed op het oppervlak blijft zitten en geen luchtbellen of rimpels vormt.