Subsidie

Subsidiemogelijkheden voor deze technische raamfolies

Subsidiemogelijkheden voor deze technische raamfolies

Overweeg jij te investeren in bedrijfsmiddelen die energiebesparing opleveren voor jouw bedrijf of bedrijfspand? Dan heb je de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen. Niet alleen biedt de Nederlandse overheid subsidies aan, maar je kunt ook je bedrijfspand op een fiscaal gunstige manier verduurzamen via de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Zo kun je als ondernemer die in aanmerking komt voor deze regeling een fiscaal voordeel tot wel 45,5% van het geïnvesteerde bedrag behalen. Maar hoe weet je of je in aanmerking komt voor de EIA? Dat leggen we hieronder uit.

De EIA is een fiscale aftrekregeling die wordt aangeboden aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energieoplossingen. Voor het jaar 2024 is het aftrekpercentage vastgesteld op 40%.

Om in aanmerking te komen voor de EIA, moeten jouw investeringen in bedrijfsmiddelen voldoen aan de volgende vier voorwaarden:

Bron: Belastingdienst Energie-investeringsaftrek (EIA)

Raamfolie wordt op deze lijst van energiebesparende materialen genoemd onder verschillende labels, zoals HR-glas voor zowel bestaande als nieuwe bedrijfsgebouwen, en diverse andere aanduidingen.

Een afspraak maken met een van onze experts?

Om er achter te komen wat voor jou de oplossing is.

Hoe maak je gebruik van de EIA-regeling?

Om gebruik te maken van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) regeling, is het essentieel om aandacht te besteden aan de volgende vereisten. Je dient binnen een termijn van 3 maanden na je investering een melding te doen op rvo.nl. Na indiening ontvang je een bevestiging van ontvangst die je bij je financiële administratie moet bewaren. Het claimen van de energie-investeringsaftrek gebeurt in je belastingaangifte. Vervolgens neemt de Belastingdienst de definitieve besluitvorming over je aangifte. Eventueel wordt deze beslissing ondersteund door een advies van RVO.nl. Voor de meest uitgebreide informatie wordt aangeraden om de website van de Belastingdienst te raadplegen via deze link.

Subsidie voor monumentale panden

Voor een monumentaal pand zonder woonbestemming, zoals bijvoorbeeld een kerk, bestaat de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie. Als eigenaar van een monumentaal woonhuis kun je in aanmerking komen voor een lening met een verminderde rente (bron). Het is altijd raadzaam om grondig de websites van overheidsinstanties te raadplegen alvorens beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op fiscale voordelen, zoals de Energie-Investeringsaftrek.

Meer informatie nodig over de subsidiemogelijkheden voor raamfolie?

Onze raamfolie specialist staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven bij het maken van de juiste keuze op het gebied van raamfolie.

Het inspiratie-center voor digitale en conventionele signage

Kom vrijblijvend langs en laat je inspireren door de nieuwste materialen, producten en technieken voor statische en dynamische visuele communicatie.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.