Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Interview Alex van der Linden

De studio van Sizo, een belangrijke schakel bij de creatie van effectieve signreclame

Signreclame die emoties losmaakt, dat is waar Alex van der Linden enthousiast van wordt. Als teamleider studio vertaalt hij verschillende soorten klantaanvragen naar aansprekende en opvallende signs. Hij deelt zijn expertise en laat ons kennismaken met de werkwijze en kwaliteiten van de studio.

Waarom spreekt de signbranche je aan?

De combinatie tussen ontwerp en uitvoering. Als we iets ontwerpen en produceren, zien we al vrij snel het resultaat terug. Sommige projecten hebben een doorlooptijd van een paar weken. Dat vind ik het mooiste van signreclame.

Wat maakt signreclame los bij mensen?

Voor veel mensen is het een manier om te informeren, het is ook een krachtig middel om op te vallen. Persoonlijk draait het om de emotie die het losmaakt. Ik kan signs die wij of andere signbedrijven plaatsen zeker waarderen. Vooral wanneer het onderscheidend is, of uit speciale materialen vervaardigd is. Ik denk dat mensen die in signs werkzaam zijn, altijd willen weten hoe signreclame gemaakt wordt. Daarnaast vind ik dat het geheel van de producten moet kloppen, op een klassiek pand zul je niet snel schreeuwerige reclame plaatsen. Met de juiste stijl zorg je voor een goede balans.

Wat is de rol van de studio en waar liggen de kwaliteiten?

In de studio worden alle voorbereidingen gedaan, voordat het printwerk uitgevoerd kan worden. We maken de bestanden op en we zorgen ervoor dat deze productieklaar zijn. Denk aan producten zoals doeken, bestickering en geprinte panelen. We vertalen de huisstijl van klanten door, maar het komt ook voor dat klanten zelf niet echt een idee hebben van wat ze willen. Dan gaat onze studio aan de slag met de visualisatie en vormgeving van de signs. 

Het voordeel van onze studio is dat we alles in huis doen: van het eerste idee tot aan het klaarmaken voor productie. We denken actief met de klant mee om tot de beste oplossing te komen. Hierbij zetten we betrouwbare printers in, die met hoge nauwkeurigheid en volgens de richtlijnen van het ontwerp het product opleveren.

Wat zijn de grootste uitdagingen van de studio?

Dat is toch wel het technische aspect, het gebeurt weleens dat fouten tussendoor sluipen. Het is vrij lastig om een fout in het profiel van een ontwerp bestand op te merken. Daarom is het zaak om dit op tijd te ondervangen, voordat het bij de klant terecht komt. De uitdaging zit het in het waarborgen van de kwaliteit.

Het maken van goede voorstellen en visualisaties vergt een andere manier van werken dan productiewerk. Productiewerk kun je vrij snel uitvoeren. Bij visualisatie werk heb je toch wat meer tijd nodig om iets creatiefs te bedenken en dit technisch haalbaar te maken. De verhouding tussen techniek en creativiteit is vrij lastig.

Hoelang duurt een sign reclame project?

Dit verschilt per project en hangt ook af van de grootte van de klant. Bij een nieuw Media Markt filiaal kan het project wel een maand in beslag nemen. In deze grote winkels zijn er veel mensen aanwezig en zijn er een groot aantal producties nodig. Een sign in een kleine winkel kan al in vier uur klaar zijn, maar deze is dan wel voorzien van een geheel nieuwe uitstraling. We ontvangen regelmatig nabestellingen.

Welke veranderingen vallen je op sinds je begintijd bij Sizo?

Een aantal jaar geleden hadden we nog geen aparte studio. Printen kwam niet vaak voor, het was duur en foutgevoelig. Printers zijn steeds schoner geworden en beter gaan functioneren. Een grappig verhaal, dat was toentertijd niet het geval, is dat we regelmatig printers een opdracht gaven om ’s nachts te printen. Wanneer we dan ’s ochtends binnen liepen, lag er een hele plas inkt op de grond. Het gebeurde ook dat je een rol gekreukelde en opgerolde printfolie van 50 meter aantrof. De printers waren niet heel betrouwbaar.

De kwaliteit is enorm omhoog gegaan. Tegenwoordig kunnen we het zo inregelen dat er markeringen om de prints heen staan. De freesmachine zoekt deze zelf op en snijdt het tot de millimeter nauwkeurig uit. Voorheen stelden we alles met de hand in, dan moest je maar hopen dat het er goed uitkwam. Signreclame kan nu veel efficiënter geproduceerd worden.

Waar ben je trots op?

Ik word erg enthousiast als ik signs tegenkom, waar ik aan heb meegewerkt. Dat is een stukje herkenbaarheid. Daarnaast kijk ik met trots terug op het efficiënter maken van de processen in de studio. Constant kijken waar het beter kan, zowel op print als studio-gebied. Uiteraard doe ik dit niet alleen, maar met een leuk team en goede collega’s. We kunnen terugblikken op mooie en gave projecten.

Benieuwd hoe de studio en Alex van der Linden jou kan ondersteunen met onderscheidende signreclame? Wil je een keer langskomen voor een kijkje achter de schermen? Neem dan contact met ons op.