Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Welke soorten gevelreclame verlichting is er mogelijk?

Verlichte doosletter teksten.

De meest voorkomende vorm van lichtreclame zijn lichtreclame letters. Vrijwel in elke vorm, lettertype, grootte, kleur en soorten licht te maken. Wil je graag een goed geschetst beeld krijgen hoe dit precies werkt? Op deze pagina zie je aan de hand van technische tekeningen duidelijk hoe bepaalde type lichtreclame letters zijn opgebouwd: gevelreclame. Nog niet duidelijk genoeg? Stel gerust je vraag aan SIZO.

lichtreclame
lichtreclame

Lichtbakken.

Lichtbakken zijn in beperkte vormen beschikbaar; een rechthoek, in een cirkel of als ovale vorm. Daarmee ben je echter niet volledig in je creativiteit beperkt. In deze vorm komt namelijk een lichtdoorlatende acrylaatplaat op te rusten, waar je met translucent (full color) folie je huisstijl of een creatief ontwerp op kan portretteren. Ook is het mogelijk om een textiel in het frame te plaatsen. Hier rechts/links zie je een aantal voorbeelden die door SIZO Signs in de afgelopen jaren zijn geplaatst. Ben je benieuwd naar meer? Vraag het gerust.

Neonreclame of neonlook reclame

Dit is de meest unieke vorm van lichtreclame en tegelijk ook de meest kostbare (als het om écht neon gaat). Neonreclame zijn glazen buizen, die door middel van warmte in bepaalde vorm worden geblazen. Dit glas is gevuld met een edelgas en aan weerszijde van elektrode is voorzien. Door de spanning die ontstaat bewegen er atomen, de één aangetrokken tot de positieve pool, de ander tot de negatieve pool. De atomen botsen tegen elkaar, waardoor er licht ontstaat. De neonlook variant is een stuk goedkoper, mede doordat het op dezelfde manier wordt opgebouwd als een standaard doosletter. SIZO vertelt je hier meer over neon en neonlook: neonreclame.

Neon reclame
lichtreclame

MEER WETEN?

Wat zijn de voordelen van lichtreclame?

Gevelreclame verlichting verhoogt de naamsbekendheid van je onderneming.

Passanten die dagelijks of incidenteel langs je pand rijden, zullen (soms onbewust) je bedrijf leren (her)kennen. Een tip om de interesse van de passant aan te wakkeren is het duidelijk laten zien waarin je bedrijf gespecialiseerd is. Verwerk bijvoorbeeld een pay-off onder je bedrijfsnaam waarin dit duidelijk wordt. Ook dit is goed mogelijk in de vorm van lichtreclame.

In de directe omgeving ben je direct (én 24/7) zichtbaar/vindbaar.

Wanneer relaties over de vloer komen, maar niet bekend zijn in de omgeving, helpt lichtreclame hier enorm bij. Voor hen zijn de lichtreclame letters namelijk herkenbaar, omdat het dezelfde stijl draagt als de rest van de huisstijl. Wanneer zij in de buurt zijn, dankzij de navigatie, geeft de lichtreclame dat laatste zetje om op de bestemming te arriveren.

Een (mogelijk) saai bedrijfspand opleuken.

Het overgrote deel van panden, waar bedrijven in gevestigd zijn, vallen over het algemeen niet op. Wanneer je op en om het pand je huisstijl verwerkt door middel van signing, kan dit de uitstraling in de positieve zin veranderen. Zeker met opvallende lichtreclame letters.

De lichtreclame gaat lang mee en is dus duurzaam.

Gemiddelde lichtreclame of gevelreclame gaat minimaal 5 jaar mee. Het hangt af van de situatie waarin de signage zich verkeerd of dit langer of korter is. Denk hierbij aan de verschillende elementen, mogelijke vandalen en de locatie. Zo zal een lichtreclame in de buurt van de zee sneller aan zijn eind komen dan een lichtreclame in Drenthe. Met de gemiddelde levensduur van 5 jaar, is de investering van de reclame wel relatief laag.

Lichtreclame is over het algemeen volledig in je eigen huisstijl te fabriceren.

Of het nu om neonreclame, een lichtbak, een doosletter tekst of om verlichte freesletters gaat, het is allemaal in je huisstijl te realiseren. Dit is wel binnen de beperkingen van het gekozen materiaal. Welke (mogelijke) beperkingen hangen aan welk type lichtreclame? Vraag het SIZO!

Gevelreclame verlichting is relatief onderhoudsarm.

Licht reclame is over het algemeen onderhoudsarm. Incidenteel wordt de signing schoongemaakt, wanneer het jaren is blootgesteld aan de Nederlandse elementen. Of wanneer de lichtbron (tegenwoordig alleen maar ledjes) storingen vertoond. Hierin biedt SIZO Signs ook onderhoudscontracten aan. Een groot voordeel voor wanneer je meerdere ketens of bedrijfspanden bezit. Heb je hier interesse in? Vraag SIZO naar meer informatie.

lichtreclame

MEER WETEN?

Lichtbron soorten voor gevelreclame verlichting

Led strips.

Een led strip bestaat net als bepaalde delen van een computer uit een printplaat, op de printplaat worden de leds (lichtjes) gesoldeerd. Tegenwoordig wordt er vaak gebruikt van de SMD techniek, waarbij er meer lichtjes op één printplaat zitten. Nu alleen met een lager energieverbruik en een hogere lichtopbrengst. Win-win!

lichtreclame
lichtreclame

Neon verlichting.

Écht neon reclame bestaat uit een door hitte gevormde glazen behuizing. In deze behuizing zit een edelgas en het is aan weerszijde van een elektrode voorzien. De ene atoom is aangetrokken tot de positieve pool, de ander tot de negatieve. Hierdoor ontstaat er wrijving waardoor de atomen met elkaar botsen. Dit zorgt uiteindelijk voor de lichtbron. Verschillende soorten gas, zorgen voor verschillende kleuren licht. Al kan je dit ook sturen door het glas van een bepaalde kleur translucent folie te voorzien.

Tl-buizen.

Tl-verlichting komt tegenwoordig alleen nog maar voor in oudere (bestaande) lichtreclame. Wanneer je huidige lichtreclame kapot gaat en SIZO je leverancier is. Vervangt een monteur van SIZO de Tl-verlichting voor led strips of wordt de lichtreclame in zijn geheel vervangen.

Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:
.1 De verlichting kan makkelijk gedimd worden en zelf van kleur veranderen als dit wenselijk is.
.2 Led strips verbruiken aanzienlijk minder energie dan Tl-verlichting.
.3 De verdeling van de lichtbron kan veel beter gereguleerd worden ten op zichten van Tl-verlichting.
.4 Led strips gaan veel langer mee dan zijn voorganger.

lichtreclame

MEER WETEN?

Waarom SIZO Signs inschakelen voor je eigen lichtreclame?

Er zijn een aantal punten waarin SIZO zich – in veel gevallen – weet te onderscheiden van de concurrentie. SIZO haalt kracht uit een groot team van eigen specialisten. Zo is er een eigen studio voor het afhandelen van huisstijlen en het nalopen van bestaande ontwerpen.
Is er een eigen print- en productieafdeling. Waar het materiaal geprint kan worden, letters uitgefreesd worden door de Zünd, doosletters en lichtbakken worden gefabriceerd en het daarbij horende nawerk.
Al de producten en materialen die hier uit voort komen, worden door een eigen team aan monteurs (+/- 25 man) bevestigd/onderhouden op locatie. Hiermee ben je er ook van verzekerd dat je ten alle tijden een bekend gezicht over de vloer krijgt.
En als laatste; SIZO maakt deel uit van een groep, waar verschillende bedrijven, verschillende specialisme beheersen. Zo kun je bij de SIZO Group terecht voor buiten- en binnen led-schermen, werkkleding en incentives.

Denk je dat SIZO een match voor je bedrijf is? Stuur via het onderstaande formulier een bericht met je wensen. Dan nemen de juiste mensen zo snel mogelijk contact met je op.

    Cases