Retail

De mogelijkheden

Signage

Inzetbare materialen
voor in jouw winkel

Elke fysieke winkel heeft het wel: sign-uitingen. Of dit nu voor buiten, binnen, de bewegwijzering of ter decoratie is, de mogelijkheden zijn oneindig. Daar doelen wij niet alleen op de items – denk hierbij aan raamstickers, gevelreclame, vloerstickers of een doek wand -, maar ook op de materiaalsoorten. Ook hier is het assortiment enorm breed in. Hieronder lichten we een aantal items uit.
Veel winkels maken gebruik van one-way vision, om een aantal redenen. Zo heeft one-way vision een bijzondere eigenschap, door de perforatie kan je namelijk wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen. Maar naast fysieke winkels is het ook een uitkomst voor een bestel of werkbus van de onderneming. De ramen van de auto kunnen beplakt worden, waarbij de bestuurder goed naar buiten kan kijken en voorbijgangers de reclame-uitingen wel meekrijgen.
De folie is van PVC gemaakt en in sommige gevallen wel tot 50% geperforeerd. De kleine gaatjes hebben een doorsnede van circa 1,5 mm, wat in zijn totaliteit goed genoeg is om het zicht te behouden. Vanaf een afstand oogt one-way vision echter als elke andere folie. Elk individu ziet lichtere kleuren eerder dan donkere kleuren, hierdoor focust men zich op het belangrijke gedeelte van het ontwerp waardoor het als elke andere folie oogt. De achterzijde – die men vanuit binnen ziet – is zwart of donker van kleur waardoor de werking precies andersom is. Men is dan geneigd eerder naar buiten te kijken dan naar de folie. Wanneer er vanuit binnen veel licht op de achterzijde van de folie schijnt, zal de folie niet effectief zijn.
Van alle textieldoeken is een peesdoek de meest voorkomende optie. De doeken zijn inzetbaar als POS materiaal (point of sale), bewegwijzering of ter decoratie. Het materiaal is aan de uiteinde voorzien van een platte pees, dat gemakkelijk in het frame geplaatst kan worden. Ideaal voor tijdelijke acties waarbij de visuals vaak gewisseld moeten worden. Tevens kan dit makkelijk door de werknemers van jouw onderneming gedaan worden. Dat betekent dat je geen extra installatiekosten bij elk verschillend doek zal ontvangen.
De doeken zijn aan de achterzijde voorzien van akoestisch materiaal, dit materiaal zorgt ervoor dat het doek een dempend effect bij (omgevings)geluid creëert. Zo haalt het bijvoorbeeld een galm weg in grote ruimtes, waardoor het makkelijker is om met jouw collega’s te communiceren. Akoestisch materiaal wordt steeds vaker gebruikt bij textiel voor: scheidingswanden, deskdividers (een scheidingswand tussen bureau’s), wandbekleding en Interieur-toepassingen.

Doosletter teksten komen in veel verschillende soorten en maten waar ook veel verschillende soorten eigenschappen bij passen. Zo zijn er teksten zonder verlichting, teksten die aan de achterzijde verlicht zijn, teksten met een uitwendige neonverlichting, teksten die alleen aan de voorzijde verlicht zijn, een combinatie van verlichting aan de voor- en achterzijde of zelfs aan de zijkanten (lichtdoorlatende panelen).

Hier links zie je een doosletter tekst met profiel 10. Dit wil zeggen dat de tekst aan de voorzijde verlicht is door middel van inwendige led verlichting. Deze tekst is tevens aan de voorzijde randloos afgewerkt. Daarnaast is het mogelijk om het plaatmateriaal aan de zijkant van verschillende RAL kleuren te voorzien en is er een breed scala aan lichtdoorlatend plaatmateriaal.

Vloer en muurfolie is een materiaalsoort dat tegen een stootje kan en een goede lijmlaag nodig heeft om zich aan de ondergrond te kunnen hechten. Eén van de foliën die we gebruiken voor deze situatie(s) is de Coala Floor&wall. Dit is een monomeer printvinyl en heeft een transparante (verwijderbare) lijmlaag en luchtkanalen waardoor het bevestigen makkelijk is. Het witte vinyl is voorzien van een anti-slip laag waardoor het goed inzetbaar is als vloersticker. Over dit vinyl hoeft dus geen extra laminaat laag bevestigd te worden. Naast dat het als vloerfolie ingezet kan worden, komt het ook goed uit de voeten als muurfolie. Qua visuals kan je het zo gek niet bedenken, het materiaal kan voorzien worden van elke full color print doormiddel van een Inkjet printer.
Naast de bovengenoemde opties, is er nog zo veel meer mogelijk om jouw winkel aan te kleden. Wees hier vooral creatief in! De folie kan doorzichtig zijn met een verloop, gevelreclame kan in allerlei kleuren, vormen en maten en bewegwijzering kan heel creatief ingezet worden. Loop je toch tegen het tekort aan kennis aan? Wij helpen je graag op weg en voorzien je graag van meer informatie die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Het inspiratie-center voor digitale en conventionele signage

Kom vrijblijvend langs en laat je inspireren door de nieuwste materialen, producten en technieken voor statische en dynamische visuele communicatie.

Vrijblijvend advies over effectieve signing

Wij staan voor je klaar

Xenos

Met 280 winkels, 45 eetgelegenheden en tien bioscoopzalen is Westfield Mall of the Netherlands het grootste winkelcentrum van de Benelux. Eén van deze winkels is Xenos, waarvoor wij de gevelreclame van mochten aanpakken.

Apoc

Deco-sign voor een heel bijzonder bedrijf; Apoc Aviation.

Giant

Aankleding Giant winkels door heel Nederland.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.