Neon & Neonlook​

Een van de oudste en bekendste vormen van lichtreclame

Neonreclame en neonlook reclame

Neon is de meest unieke vorm van lichtreclame en tegelijk ook de meest kostbare (als het om écht neon gaat). De term neonreclame wordt vaak ten onrechte gebruikt als het over lichtreclame gaat.

SIZO vertelt je hier meer over neonreclame en neonlook reclame.

Wat is echte
neonreclame?

Neonreclame zijn glazen buizen, die door middel van warmte handmatig in een bepaalde vorm worden geblazen.

Dit glas is gevuld met een edelgas en aan weerszijde van elektrodes voorzien. Door de spanning die ontstaat bewegen er atomen, de één aangetrokken tot de positieve pool, de ander tot de negatieve pool. De atomen botsen tegen elkaar (wrijving), waardoor er licht ontstaat. Verschillende soorten gas, zorgen voor verschillende kleuren licht. De glazen neonbuizen worden met glashouder op de letters of het logo van de reclame-uiting gemonteerd. Soms als enkel lijn neon of een dubbelle neonbuis

Voordelen van neonreclame

Nadelen van neonreclame

Bel ons even!

Om meer te weten te komen over hoe een buiten ledscherm, uw bedrijf kan helpen om te groeien.

Neonlook lichtreclame

De voordelen zonder de nadelen

Neonlook lichtreclame is in tegenstelling tot authentieke neon lichtreclame niet van glas maar van sterk kunststof gemaakt.

Neonlook letters en logo’s worden daarnaast verlicht door middel van ingebouwde led-strips die bekend staan om hun lange levensduur en zeer lage energie verbruik.

Voordelen Neonlook reclame

Nadelen Neonlook reclame

Doordat neon altijd maatwerk is is het lastig een vast prijs te noemen. Neonreclame is al te koop voor minder dan € 50,00. Vaak is het dan een serie product met neonlook wat ter decoratie wordt gebruikt. Maatwerk zal altijd duurder zijn.
Er zijn webshops waar dat mogelijk is. Vaak zijn dit tussenpersonen die productie in het verre oosten uit besteden. Maatwerk via een webshop bestellen is altijd risicovol. Een juiste neon of neonlook reclame hangt af van veel factoren zoals locatie (binnen, buiten), ondergrond waar de reclame op gemonteerd gaat worden, lokale reclamebeleid en vergunningen, windbelasting berekening etc. Advies van een ervaren Sizo adviseur is daarom altijd aan te raden zodat een gevelreclame berekend en afgestemd op je specifieke situatie uitgerekend kan worden en je achteraf geen verassingen hebt.
  • Positioneer je neonreclame buiten bereik van klanten en bezoekers. Mensen zitten graag met hun handen aan lichtreclame en op den duur zal dat tot schade leiden.

  • Stof de neonbuizen af
    Verwijder elke maand het stof van je neonreclame. Zo blijft het helder en stralen en gaat vuil zich niet hechten aan de neonbuizen. Gebruik een zachte doek en een smalle kwast voor de kieren en een stofzuiger met opzetborstel.

    Haal altijd de stroom van de neonreclame voordat je gaat schoonmaken!

  • Laat de neonreclame altijd branden
    Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, is de waarheid dat het het beste is voor je neonreclame als je hem altijd aangesloten laat. Waarom? De neonreclame zal veel sneller verslijten als je sign elke dag voortdurend wordt in- en uitgeschakeld. Omdat neonreclames elektroden gebruiken in plaats van gloeispiralen worden ze niet heet en vormen ze geen brandgevaar.
Gemiddeld zal een conventionele neonreclame ongeveer 60watt per strekkende meter per uur verbruiken. Een LED-neonlook reclame zal met dezelfde dikte nog geen 4 watt per strekkende meter per uur verbruiken.
Nee. De meeste neonlookreclame die we produceren is laagspanning (12V) en er is nauwelijks tot geen warmteontwikkeling.

Het inspiratie-center voor digitale en conventionele signage

Kom vrijblijvend langs en laat je inspireren door de nieuwste materialen, producten en technieken voor statische en dynamische visuele communicatie.

Vrijblijvend advies over effectieve signing

Wij staan voor je klaar

Tony Chocolonely

Neon reclame verwerken in constructie en installeren in de Tony Chocolonely Superstore in het hartje van Amsterdam.

Ombouwservice

SIZO biedt een unieke ombouw service aan waarbij je bestaande lichtbak of verlichte gevelletters door ons worden voorzien van hoogwaardige led-lichtbronnen.

Bunk Hotels

Inrichting van hotels in Utrecht en Amsterdam.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.