Stichting Pallieter

Stichting Pallieter is in 2000 opgericht door Rein Lander. De naam ‘Pallieter’ is ontleend aan een boek van Felix Timmermans over Pallieter. Een ware levensgenieter. Men kan ook ‘pallieteren’, zorgeloos en uitbundig genietend in de natuur rondwandelen. Is dit niet de stille wens van een ieder?

Stichting Pallieter zet zich – uitsluitend met vrijwilligers – in voor meer kwaliteit van leven van ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. We maken ons sterk voor het welzijn van het kind (waarbij ook het gezin niet uit het oog verloren wordt) en gaan voor de ‘extra’s’ die niet uit het regulier (zorg) budget betaald kunnen worden. Onze slogan is niet voor niets ‘Pallieter, dichtbij het gezin en het zieke kind’.

We zijn tot veel in staat

Een kleine stichting maar door verbinding en samenwerking, zijn we tot veel in staat. Ons grootste project was de realisatie van kinderhospice Pallieterburght in Capelle aan den IJssel. Dat inmiddels geheel zelfstandig en onafhankelijk is en een andere naam heeft: De Groene Burcht. Zo werken we samen met Villa Pardoes, een sprookjesachtig vakantieverblijf voor gezinnen met een ernstig ziek kind en met Stichting Kruimeltje, een bevriende stichting uit Rotterdam die zich – net als Pallieter – inzet voor deze kwetsbare kinderen én jongeren. Rein heeft de naam Kruimeltje voor de stichting bedacht, terugdenkend aan zijn eigen jeugd en de herkenbare 3 eigenschappen van dit Rotterdamse straatjongetje: humor, levensvreugde en doorzettingsvermogen.

Nagedachtenis Rein

Helaas hebben we begin 2018 afscheid moeten nemen van Rein. Zijn grote wens was dat Stichting Pallieter zou blijven bestaan. Hij wilde “zijn” kinderen niet in de steek laten. Wij willen Rein’s gedachtegoed graag voortzetten, uit respect voor alles wat hij betekend heeft maar zeker ook voor onze doelgroep die onze steun hard nodig heeft. Met Rein had Pallieter de beste sponsorwerver. Iemand met passie voor onze doelgroep die alles voor elkaar kreeg – met steun uit zijn grote netwerk – als hij er maar in geloofde. Zijn fantastische werk zetten wij met veel liefde en plezier voort wat alleen mogelijk is met hulp van sponsors en vrijwilligers. Want zonder geld kunnen wij geen projecten ondersteunen en zonder handjes kunnen wij geen evenementen organiseren.

Band met Sizo

Sizo is al vele jaren onze sponsor met de belettering van de Pallieter auto. Of het nu een Volkswagen Polo, een oud T2-busje of een Kever uit 1950 is, Sizo heeft altijd voor een passende uitstraling gezorgd. Belangrijk voor de herkenbaarheid van onze stichting voor (potentiële) sponsors, vrijwilligers én onze doelgroep.

Samen kunnen we meer levensplezier geven aan ernstig zieke en gehandicapte kinderen. Wat is er mooier dan de lach van een kind?

Voor meer informatie zie onze website www.pallieterhelpt.nl of bel 06 106 55 999.

Roel Leeuwis, Joost Bloom en Phyllis Lander
Bestuur Stichting Pallieter

LinkedIn
Twitter
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Transformeer jouw fysieke winkel in een onvergetelijke merkervaring

Retailfuturist Howard Saunders benadrukt op het RetailTrends-evenement, RetailTrends Topics, het cruciale belang van fysieke winkellocaties voor het maken van contact met de consument.

Wand beplakken Feyenoord

Voor Feyenoord hebben we de wand op hun locatie Varkenoord voorzien van full color folie.

Sizo Green Wrap brochure 2024

Ontdek onze nieuwste aanwinst: de Sizo Green Wrap brochure 2024!

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.