Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een lichtbak?

Vier dingen om te overwegen bij het aanschaffen van een lichtbak.

In de Retail zijn lichtbakken een geweldige manier om de in-shop, store-within-store en concessiegebied ervaring te creëren. Lichtbakken zijn niet alleen trendy, maar maken een daadwerkelijk verschil in het verkrijgen van de aandacht van je klanten, of het nu in de detailhandel of op een beurs is. Dit zou zelfs kunnen met algemene bewegwijzering. Lichtbakken voegen levendigheid toe aan je visuele communicatie en kunnen de effectiviteit van je algemene communicatiestrategie verhogen. Dit is een inleiding over factoren die je in acht moet nemen, voordat je lichtbakken in je bedrijf toepast.

Hieronder zullen wij vier factoren uitwerken om over na te denken wanneer je van plan bent om lichtbakken aan te schaffen.
Het is het meest gebruikelijke om lichtbakken te monteren tegen de muur, maar is dit wel de beste plek in je situatie? Je moet jezelf afvragen of je op zoek bent naar een vaste, permanente locatie of een makkelijk verplaatsbare aan de hand van je veranderende winkeleisen of showbehoeftes, bijvoorbeeld hangend aan de muur of zelfs op de grond.
Sommige lichtbak frames zijn erg onopvallend, maar er zijn ook frames met een traditionele frame-look en creëren een rand om je boodschap. Bepaal goed wat je voorkeur is! Is de omlijsting belangrijk voor je of ben je meer bezorgd over je afbeeldingen of die wel de aandacht trekken? Wil je transparantie of heb je liever de warmere, luxueuze uitstraling van een snel te verwisselen en gemakkelijk te onderhouden stoffen SEG (Silicone Edge Graphic)? Wil je een enkelzijdig of een dubbelzijdige backlit lichtbak? Dit zijn allerlei zaken om goed over na te denken.
Bij lichtbakken is het handig om te begrijpen dat er een aantal factoren van invloed zijn op hoe de lichtbak er aan de buitenkant uitziet. Wil je een lichtbak met randverlichting of een lichtbak met achtergrondverlichting? Daarnaast kun je kiezen tussen lichtgevende lampen of LED’s. Laatstgenoemde zijn over het algemeen moderner en energiezuiniger. Het is essentieel om er zeker van te zijn dat er een gelijkmatige lichtverdeling is zonder hot spots in de lichtbak. Dit kan namelijk het uiterlijk van de lichtbak beïnvloeden. Is de lichtbak helder genoeg? Zo niet, informeer van te voren naar de mogelijkheid om extra LED strips in de signage te plaatsen.
Er zijn lichtbakken in allerlei verschillende soorten en maten. Factoren zoals grootte, framing en plaatsing zijn belangrijk om in het achterhoofd te houden. Is de signage zwaar? Moet je iemand inhuren om op locatie te installeren? Wordt de lichtbak kant- en klaar geleverd of is montage vereist? Allerlei vragen die je jezelf moet stellen voor dat je een lichtbak aanschaft. Voor sommige grotere lichtbakken kan het zelfs voordelig zijn om de lichtbak ongemonteerd te verzenden, omdat dit scheelt in de zendkosten. Dit kan de installatie eenvoudiger en minder omslachtig maken.
LinkedIn
Twitter
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Novick

De slimme gadget van Novick is custom made te bestellen vanaf maandag 25-05 gewoon via SIZO!

Winkel beleving

In 2025 zal de helft van de winkel aan beleving worden gewijd.

In de Stad

Zelfs voor een ervaren plakker, blijft een klus als deze van In de Stad erg pittig.

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.