Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Gevelreclame

Formaat, plaatsing binnen of buiten, windbelasting, gewenste zichtbaarheid, montage(on)mogelijkheden, budget, plaatselijke regelgeving, gewenste levensduur, kleur en vorm van het logo… Zomaar een paar factoren die mee bepalen hoe gevelreclame gemaakt kan worden. SIZO voorziet je van gevelreclame in de vorm van lichtbakken, doosletters (verlicht, onverlicht of exclusief), frees teksten, Neon of een LED scherm.

Wij helpen je vast een beetje op weg met een paar vuistregels waar rekening mee gehouden moet worden:

Een uitgesproken kleur genereert herkenbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan de eenvoudige primaire kleuren geel en rood van Shell. Onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de consumenten een merk herkennen aan de kleuren (combinatie) alleen.

CONTRAST

Een boek is niet voor niets geschreven in zwarte letters op wit papier. Waarschijnlijk nog steeds het meest duidelijke contrast dat mogelijk is. Het is van groot belang dat de kleur van jullie letters of logo scherp in contrast staan met de kleur van de achtergrond. Ook een outline of rand om de letters bevorderd de leesbaarheid van een gevelreclame. Kleur, contrast en formaat tezamen bepalen in welke mate jullie uiting gezien wordt.

Het zal duidelijk zijn dat de grootte van een letter direct van invloed is op de leesbaarheid. De keuze van het juiste formaat hangt af van de positie van de letters, formaat van de gevel en vanaf welke afstand de letters zichtbaar moeten zijn. Het California Institute Of Technology (Caltech) heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen verlichte doosletters en leesafstand. Zie hieronder de infographic…

Gevelreclame voor aan jouw gevel?

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Zichtbaarheid schema gevelreclame letters

De onderstaande afstanden wisselen ongeveer met 10%, afhankelijk van de kleurcombinatie (contrast). De best leesbare gevelreclame besteet ui zwarte of rode letters op een witte achtergrond. Letterhoogte grootste impact maximale leesafstand voor gevelreclame of doosletters die aan een doorgaande weg zijn geplaatst geldt het volgende schema voor de verhouding formaat en zichtbaarheid duur. Hierin wordt het formaat van de letter weergegeven in relatie tot de gereden snelheid en de tijd dat de letter leesbaar zijn. Ook hier is de factor “contrast” van invloed. * via de Caltech universiteit.

letters
letters

Wat is gevelreclame precies?

Onder gevelreclame kan men verschillende sign-aspecten verstaan. Zo kan het om een doosletter tekst, een freesletter tekst, een Neon reclame, een lichtbak of een led scherm gaan. Wat al deze aspecten overeenkomen met elkaar is dat het invloed heeft op de zichtbaarheid en herkenbaarheid van je bedrijfspand of een andere locatie. Klanten en potentiële bezoekers moeten je pand makkelijk vinden wanneer zij eenmaal in de buurt van bestemming zijn. Om de herkenbaarheid te vergroten realiseer je jouw gevelreclame verlichting aan de hand van je huisstijl. De huisstijl is immers een uiting waar je klant je aan kunt herkennen.

Wat zijn de voordelen van gevelreclame letters?

24/7 zichtbaarheid met gevelreclame verlichting

Wanneer je gevelreclame letters laat bevestigen zonder verlichting, zullen deze niet zichtbaar zijn in het donker. Dat is een gemiste kans, want ook in het donker zijn er mensen actief die in aanraking kunnen komen met je onderneming. Wanneer je de gevelreclame verlicht, ben je wel goed zichtbaar. Dit kan door spotjes op het item te laten schijnen, de letter of het logo van achter te verlichten of door laten lichten. Of led spotjes in het item zelf monteren dat dankzij lichtdoorlatende platen en folie zichtbaar wordt voor de buitenwereld. Positioneer de gevelreclame zo slim nodig, om het maximale bereik te behalen.

Het vergroot de merkbekendheid

Mensen associëren hun ervaring – ook wanneer dit gering is – bij je winkel of bedrijf met een beeldmerk. Net zoals je een persoon aan een naam linkt. Het is dan ook aan te raden om gevelreclame letters aan jouw gevel te laten monteren.

Gevelreclame is duurzaam

Goede gevelreclame dat geïnstalleerd wordt door de beste vakmannen gaat jaren mee. En met jaren hebben we het over circa tien jaar, daarna kan de tekst nog ok zijn maar is de verlichting/bedrading aan vervanging toe. Dit maakt het een relatief goed betaalbare investering.

Kunnen wij wat voor jouw gevel betekenen?

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verschillende type doosletters

Een doosletter tekst voor aan de gevel komt in vele vormen en maten. Niet alleen omdat je huisstijl uniek is, maar er is ook verschil in type. Onverlicht, verlicht, verlicht van achteren, verlicht van voren, verlicht van de voor- en zijkanten, andere materialen, soorten verf, verschillende kleuren en noem maar op. Hieronder lichten we het toe aan de hand van visuals.

Gevelreclame van SIZO

Pathé

Voor Pathé hebben we verschillende gevelreclame uitingen rond het pand gemonteerd zodat de zaak vanuit elke hoek van het plein goed herkenbaar is. De gevelreclame letters zijn op verschillende manieren verlicht. De één inwendig door middel van led spotjes, de ander belicht met spotjes vanaf onder of uit een andere hoek.

 

Mansveld

Voor Mansveld hebben we een doosletter tekst geplaatst dat naadloos aansluit op alle andere gevelreclame uitingen op dit industrieterrein. Dit creëert rust en eenheid terwijl je toch herkenbaar blijft. De tekst wordt verlicht met led spotjes dat door het lichtdoorlatende plaatmateriaal naar buiten komt.

 

Boon’s Markt

Voor Boon’s markt maken wij veel sign-uitingen, waaronder deze mooie doosletter tekst. Dit specifieke gevelreclame item zit op een rode bak bevestigd, waardoor de tekst er nog beter uitspringt.

Waarom gevelreclame van SIZO?

Al ruim 25 jaar zijn wij leider op het gebied van signage. Ooit begonnen met handgeschilderde belettering is het bedrijf meegegroeid met de markt en de voortschrijdende techniek. De met de handgeschilderde gevelreclame heeft plaats gemaakt voor state-of-the-art doosletter teksten, lichtbakken en andere uitingen. SIZO heeft alles onder één dak, ervaring maar ook een eigen machinepark. Doordat elke stap in het proces onder ons eigen dak plaatsvindt kunnen we de kwaliteit van je product(en) waarborgen.

SIZO heeft alles onder één dak, ervaring maar ook een eigen machinepark. Doordat elke stap in het proces onder ons eigen dak plaatsvindt kunnen we de kwaliteit van je product(en) waarborgen.

Letters mogelijkheden

    Cases