Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Neon reclame als eyecatcher

Ontdek de fascinerende wereld van neon reclame letters, een tijdloze vorm van lichtreclame die nog steeds met de hand wordt vervaardigd. Helaas is het een vak (of ambacht) dat niet iedere signmaker meer in de vingers heeft. Dit maakt neon reclame uniek, maar ook een stuk duurder dan de moderne alternatieven zoals lichtbak reclame. In de afgelopen jaren hebben wij dan ook incidenteel opdrachten uitgevoerd waar neonreclame letters bij kwamen kijken. Maar doordat het niet regelmatig wordt aangevraagd, maken dit soort aanvragen het extra leuk voor onze specialisten. Hieronder nemen we je graag mee in de wereld van neon reclame letters, hoe het werkt, welke projecten wij hebben uitgevoerd en sommen we een aantal voordelen op.

Wat is neon precies?

Neon lichtreclame is als het ware een glazen buis gevuld met een edelgas: Neon. Aan beide uiteinden van de buis zit een elektrode, waardoor er wisselstroom ontstaat. Door de ontstane spanning bewegen er atomen in de buis, de één aangetrokken tot de positieve pool en de ander tot de negatieve. Deze verschillende atomen botsen in de tussentijd waardoor er energie ontstaat en warmte, waardoor er licht afgegeven wordt.

De verschillende kleuren licht zijn te bereiken door verschillende soorten edelgas te mengen, elk type edelgas geeft namelijk een unieke kleur af. Zo is Neon vaak oranje/rood. Wanneer je deze gassen mengt, krijg je hetzelfde effect als wanneer men groene en gele verf mengt. Een andere manier is om het glas te kleuren.

Wat zijn de voordelen van Neon reclame?

Neon reclame biedt tal van voordelen voor uw bedrijf. Het verhoogt de attentiewaarde en zorgt ervoor dat uw bedrijf snel wordt herkend, zelfs vanaf een afstand. Dit resulteert in een herkenbare en professionele uitstraling. Bovendien creëert neonreclame een stijlvolle en sfeervolle verlichting van uw bedrijfspand, waardoor het direct de aandacht trekt en een aangename ambiance creëert. Met neonreclame tilt u de zichtbaarheid en uitstraling van uw bedrijf naar een hoger niveau.

  • Nagenoeg elke vorm is te creëren met neon reclame letters: De glazen buizen van neon reclame kunnen in nagenoeg elke vorm gemaakt worden door de glazen buizen te verhitten. Als de buis goed verhit is kunnen bochten gevormd worden om uiteindelijk tot de vorm van een logo of letter te komen.
  • Neon is duurzaam soort lichtreclame: Zodra neon reclame letters aan het eind van hun latijn zijn betekent dit niet dat het materiaal helemaal op is. Het glas van de buizen kan namelijk gerecycled worden voor allerlei (andere) doeleinde. Dit is bij andere gevel- en lichtreclame niet altijd het geval.
  • Het geeft warm licht af:Het gas in de buizen straalt een natuurlijk warm licht uit, waardoor je gevel een uitnodigende uitstraling krijgt.

Hebben we je al overgehaald?

Wil je ook graag een stukje kunst aan de gevel hebben in de vorm van Neon reclame letters of een moderne variant? Neem dan contact met ons op.

Verschillende soorten Neon reclame

Zoals hierboven al werd genoemd zijn er verschillende soorten edelgassen voor Neon reclame, die allen unieke eigenschappen hebben.

  • Argon; dit gas straalt – na het ontstaan van energie – een (licht)paarse kleur uit.
  • Helium; dit gas straalt – bij het botsen van atomen – een goudgeel licht uit.
  • Krypton; dit gas straalt net als elk ander edelgas een kleur uit onder spanning, bij krypton is het bleek-paars.
  • Xenon; dit gas geeft een licht blauwe kleur af, na het ontstaan van wrijving en energie.

Neon look reclame

Naast écht neon bieden we ook een alternatief aan, namelijk; neon look letters. Dezelfde uitstraling, maar dan een stuk goedkoper in aanschaf en energieverbruik. De neon look letter is eigenlijk verlichte doosletter teksten met ingebouwde LED spotjes, en is te realiseren in elke gewenste vorm, maat, kleur en diepte. Naast dat het energieverbruik laag is en de aanschafkosten niet schrikbarend zijn, hangen er nog een aantal voordelen aan het gebruik van neon look. Zo zit er in écht neon, kwik, wat schadelijk is voor het milieu nadat het vrijkomt. Dat is bij de neonlook niet het geval. De nagebootste letter zal ook minder snel stuk gaan, doordat het materiaal niet van glas is gemaakt.

Val op!

Écht neon is uniek tegenwoordig. Wanneer jij voor Neon reclame kiest, weet je zeker dat je opvalt.

Maak het ontwerp zo uniek mogelijk

Neon kan tot een kunstwerk worden verheven. Een echte eye-catcher voor de passanten.

Elke vorm is mogelijk

Neon wordt met de hand gevormd. Doordat het glas verhit wordt, kan het in elk mogelijke vorm gemaakt worden.

Een gesprek starter

Klanten, zakenpartners of toevallige passanten willen graag hetzelfde uitstralen als uw onderneming.

Neon reclame letters van SIZO

Eens in de zoveel tijd krijgen wij de opdracht om neonverlichting te maken. Ontdek de veelzijdigheid, vakmanschap en impact van SIZO buitenreclame en laat je inspireren voor je eigen project!

Tony Chocolonely: Voor de superstore van Tony Chocolonely in Amsterdam hebben we een aantal signage-uitingen gerealiseerd en gemonteerd. Deze Neon teksten zijn elders vervaardigd, echter hebben we zelf de bedrading en het frame in elkaar gezet in onze eigen werkplaats. Een super resultaat, het is dan ook een heel bijzonder project. Voor meer informatie en beeldmateriaal verwijzen we je graag door naar de case van Tony Chocolonely.

Ben & Jerry’s neon look reclame letters: Ben & Jerry’s heeft één fysieke winkel in Nederland. Deze is gevestigd aan de Witte de Withstraat in Rotterdam, waarschijnlijk ben je hier wel bekend mee. Voor deze zaak hebben we alle binnen- en buitenreclame gemaakt en gemonteerd, ook de neon look reclame dat achter het raam hangt. De tekst ‘Waffle Cones’ en ‘scoop shop’ is een custom made doosletter tekst met ingebouwde LED verlichting. In beide teksten zit ook een dimmer verwerkt, zodat de lichtsterke aan het omgevingslicht aangepast kan worden. Bijna niet van het echte werk te onderscheiden, vinden wij.

Tour de bonton: Voor Tour de Bonton in het Amsterdamse Red Light District hebben we twee verschillende neon look letters geplaatst. Een mooie tekst dat naadloos aansluit op de ambiance van de zaak. De één roze, de ander goudgeel. Bekijk ons Instagram kanaal om te zien hoe het op locatie oogt.

Waarom Neon reclame (look) van SIZO Signs?

Al ruim 25 jaar zijn wij leider op het gebied van signage. Ooit begonnen met handgeschilderde belettering is het bedrijf meegegroeid met de markt en de voortschrijdende techniek. Zo heeft handgeschilderde belettering plaatsgemaakt voor digitale bestanden en high-end printers en freesmachines. Met een groot team van ervaren mensen zijn wij in staat grote landelijke projecten uit te rollen. Maar ook incidentele opdrachten of kleine projecten gaan wij zeker niet uit de weg.

SIZO heeft alles onder één dak, ervaring maar ook een eigen machinepark. Doordat elke stap in het proces onder ons eigen dak plaatsvindt kunnen we de kwaliteit van je product(en) waarborgen.

    Cases