Voor de toekomst, samen duurzaam

Duurzaamheid, verantwoord ondernemen en CO2 footprint zijn aspecten die uit ons dagelijks leven niet meer weg te denken zijn. Steeds meer bedrijven worden en zijn zich steeds meer bewust van de impact die hun bedrijfsvoering heeft op de klimaatverandering, het milieu en de samenleving.

Dit geldt ook voor de sign-branche, een van de grootste branches waar veel met pvc en plastics wordt gewerkt. Steeds meer initiatieven worden opgestart om aan wensen en eisen van duurzaamheid te kunnen voldoen: meer gebruik van “groene” en duurzame materialen, recycle-programma’s, minder gebruik van pvc en chemische stoffen in inkten.

Eén stapje verder

SIZO zet “groen” niet alleen als productkeuze op de kaart. We gaan nog een stapje verder. Wij zijn ervan overtuigd dat je er alles aan dient te doen wat mogelijk is om zo duurzaam mogelijk te werken. We heabben dan ook vier pijlers opgezet die onder SIZO Green vallen om het totaalplaatje te realiseren:

  • Duurzame infrastructuur
  • Duurzame werkwijze
  • Duurzame afvalverwerking
  • Duurzame materialen

Duurzame infrastructuur

Dit is de basis om uit te dragen wat je zelf gelooft. Overal waar duurzaam mogelijk is in onze werkomgeving, hebben we dit dan ook toegepast.

  • Ons pand is geheel voorzien van Led-verlichting. Dit kost aanzienlijk minder energie dan de traditionele verlichting.
  • We hebben geïnvesteerd in een order systeem waardoor papierloos werken behoorlijk wordt teruggedrongen door o.a. het gebruik van tablets voor onze monteurs op locatie. En ook onze facturatie verloopt digitaal.
  • Op kantoor drinken we uit glazen en kopjes, om de afvalstroom te reduceren en zijn onze monteurs voorzien van drinkflessen voor warme en koude dranken. Wordt er toch gebruik gemaakt van een bekertje, dan gebruiken we hier de papieren versie voor met houten roerstaafje.
  • Alle toiletten zijn voorzien van sensors zodat licht niet onnodig aan blijft staan.
  • Onze elektriciteit is groene energie, dit wordt gegarandeerd door de energiemaatschappij.

Ook doen wij mee met het Ecostars-programma van de gemeente Rotterdam

Ook over op groen?

Liever duurzaam met uitingen in- en om het bedrijf? Stuur ons je wensen, we nemen zo snel mogelijk contact op!
Ook onze werkwijze is waar dat kan zo duurzaam mogelijk. Hierin speel je als klant echter ook een grote rol. Wij bieden je de opties, maar de uiteindelijke keuze maak jij!
Ook onze werkwijze is waar dat kan zo duurzaam mogelijk. Hierin speel je als klant echter ook een grote rol. Wij bieden je de opties, maar de uiteindelijke keuze maak jij!
Ook onze werkwijze is waar dat kan zo duurzaam mogelijk. Hierin speel je als klant echter ook een grote rol. Wij bieden je de opties, maar de uiteindelijke keuze maak jij!

Als je afval hebt, moet je hier ook verantwoord mee omgaan, althans, zo denken wij daarover. We hebben dan ook goed gekeken naar onze afvalstromen en geïnvesteerd in materiaal om dit zo goed mogelijk te verwerken. Dat is niet over 1 nacht ijs gegaan, want waarom iets weggooien als het nog (her)gebruikt kan worden! We hebben dan ook uitgebreid contact gehad met een aantal van onze (folie)leveranciers om te achterhalen welke materialen circulair zijn en welke onderdelen recyclebaar zodat we hier een duidelijk onderscheid in maken.

De doppen die in de verpakkingsdozen van onze folie zit om de rollen te fixeren worden verzameld en hierna opgehaald door onze leverancier. Cartridges, inktpatronen van de printers en batterijen worden verzameld en gedoneerd aan Cliniclowns. Er wordt door onze mensen bewust gekeken in welke container wat moet: papier- metaal-hout-restafval. En ja, dat kost zeker extra tijd. Maar dat hebben we er graag voor over. Om alles duidelijk te maken en verwarring te voorkomen zijn alle containers voorzien van duidelijke aanduiding wat erin moet.

Onze grootste afvalstroom betreft het beschermpapier van de folie. Omdat dit geplastificeerd is, kan dit niet gerecycled worden bij het oud-papier. We zijn, in samenwerking met een aantal leveranciers, aan het onderzoeken of ook hiervoor een circulair systeem nodig is zodat ook deze restmaterialen niet op de afvalhoop belanden.

Het inspiratie-center voor digitale en conventionele signage

Kom vrijblijvend langs en laat je inspireren door de nieuwste materialen, producten en technieken voor statische en dynamische visuele communicatie.

De ontwikkelingen in de signing branche hebben niet stil gestaan! Gelukkig is er steeds meer ontwikkeld op het gebied van “groene” alternatieven en is er steeds meer pvc-vrij materiaal te verkrijgen. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Want wanneer is iets echt duurzaam of groen? Als er geen pvc meer in zit, maar het productieproces van dit “groene” alternatief is zo veel meer vervuilend dan de pvc-variant? En hoe lang gaat dit “groene” alternatief mee?

Kortom: is “groen” echt wel zo groen als dat men denkt?

Hier hebben we uitgebreid naar gekeken en bewuste keuzes in gemaakt. Voor alle indoor-materialen zullen wij twee opties bieden: de “groene” variant en “reguliere” variant. Voor alle outdoor-materialen zullen wij bewust kijken naar wat een “groen” alternatief is, en ook duurzaam is geproduceerd.

Folie kent diverse toepassingen: Is het voor binnen of voor buiten, moet het er lange tijd (5 tot 10 jaar) op zitten of is het bedoeld voor een actiematige uiting? Gelukkig is voor elke toepassing een PVC-vrij alternatief te vinden! Laat ons weten wat je wensen zijn en wij bieden het juiste groene folietype aan!
Alle lichtreclames worden standaard voorzien van duurzame led-verlichting. Aan jou de keus om gebruik te maken van lichtsensor of tijdklok om het energieverbruik verder terug te dringen.
Ook voor platen zijn er veel groene varianten. Je kan kiezen voor platen die 100% uit papier bestaan. Daarmee bedoelen we dat wij platen aanbieden die gemaakt zijn van een op houtpulp gebaseerd kernmateriaal dat aan beide zijden is gelamineerd met papier. Hiernaast zijn er ook platen die bestaan uit gerecycled materiaal. Kortom, er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om plaatmateriaal. Laat ons weten wat je wensen zijn en voor vragen over de verschillende mogelijkheden kun je altijd contact met ons opnemen! Naast de groene varianten is er ook de mogelijkheid om de gebruikte platen in te leveren.
Wij bieden vlaggen en doeken aan die geproduceerd zijn van 100% gerecyclede PET. PET is een polyester die wordt gebruikt voor de productie van flessen. Hiernaast bieden we ook eco-doeken aan die 100% PVC-vrij zijn. Sommige doeken die geproduceerd zijn, zijn al deels eco-vriendelijk. Als dit het geval is, geven wij dit ook op de offerte aan. Beide opties hebben een Recycle Service waar je jouw oude vlaggen en doeken kan inleveren en meehelpt met het milieu!

Voor de toekomst, samen duurzaam

“Groene” alternatieven hebben vaak een gemeenschappelijke eigenschap, ze zijn duurder! Omdat keuze bij bedrijven vaak gedreven worden door concurrentiepositie is men lang niet altijd vrij om de keuze te maken die het meest aan het hart ligt. Vaak is het financieel gewoonweg niet haalbaar een duurder (groen) alternatief in te zetten als de rest van de branche hier nog niet aan toe is.

SIZO biedt hierin een oplossing!

Groene alternatieven zijn bijna altijd (nog) duurder dan de conventionele materialen. Dit heeft te maken met productie efficiency, volumes en jarenlange concurrentie. Als SIZO hebben wij zeer beperkt invloed op de kostprijs van materialen. Door middel van schaalgrootte, efficiënt inkopen en een geoliede logistiek weten wij de ondergrens van de kostprijs vaak te vinden. Meer is niet mogelijk. Waar we wel invloed op hebben is ons uurtarief! Om de beslissing toch voor “Groen” te gaan gemakkelijker te maken biedt SIZO een korting van 10% op haar standaard uurtarief als een “Groene Opdracht” wordt verstrekt.
Een “Groen Opdracht” is een opdracht waarvan de waarde van de te gebruiken materialen voor minimaal 75% wordt vertegenwoordigd door “Groene” materialen uit de SIZO Green producten.

Vrijblijvend advies over effectieve signing

Wij staan voor je klaar

Dita

Signage aanpakken bij de winkels en shop-in-shops van Dita International BV.

Bunk Hotels

Inrichting van hotels in Utrecht en Amsterdam.

Apoc

Deco-sign voor een heel bijzonder bedrijf; Apoc Aviation.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.