Let’s Work Together
info@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Wayfinding

Andere termen die worden gebruikt voor wayfinding zijn onder meer navigatie, oriëntatie, bewegwijzering, signage.

Wayfinding is het proces van het navigeren door en begrijpen van een omgeving om van het ene punt naar het andere te gaan. Het omvat alle visuele, auditieve en tactiele signalen en informatie die nodig zijn om mensen te helpen hun weg te vinden in een fysieke ruimte, zoals een gebouw, een park, een openbaar plein, een luchthaven of een stad.

Wayfinding kan worden bereikt door middel van verschillende middelen, zoals borden, bewegwijzering, kaarten, symbolen, kleuren, licht, vloermarkeringen, geluiden en andere informatiebronnen. Het doel van wayfinding is om gebruikers te helpen de locatie van belangrijke punten te begrijpen, zoals ingangen, uitgangen, toiletten, liften, trappen, informatiebalies en meer, en hen te helpen hun weg te vinden door de ruimte op een efficiënte en effectieve manier.

Wayfinding is vooral belangrijk in openbare ruimtes, waar veel mensen moeten navigeren en waar het gemakkelijk is om te verdwalen of de weg kwijt te raken. Het kan ook helpen om de veiligheid te verbeteren en de toegankelijkheid van de ruimte te vergroten voor mensen met een beperkte mobiliteit of andere speciale behoeften.