Wayfinding

Way finding

& Bewegwijzering

Bewegwijzering & wayfinding helpt bezoekers de fysieke omgeving te begrijpen en het op de juiste manier te ervaren. Benieuwd naar de mogelijkheden van wayfinding?

Wayfinding en bewegwijzering

Wayfinding en beweg- wijzering

Je kunt ze ook gewoon wegwijzers noemen. In grote kantoren, winkels of openbare gelegenheden, maar ook op bedrijventerreinen is het belangrijk dat mensen hun weg eenvoudig en snel weten te vinden. Dit is waar wayfinding om de hoek komt kijken: de kunst van het navigeren door grote ruimtes. Maar er zit meer achter.

Wat is wayfinding nu precies?

Wayfinding is een overkoepelende term voor de techniek en discipline die ervoor zorgt dat mensen hun weg kunnen vinden op een voor hen onbekende locatie, en herkenningspunten creëren om de oriëntatie te vergemakkelijken.
Een goede indoor wayfinding of outdoor wayfinding is voor elke organisatie van belang. Het is prettig en efficiënt als bezoekers, medewerkers of leveranciers snel en eenvoudig hun weg kunnen vinden en met behulp van wegwijzers zonder vertraging op de juiste plek belanden. Het neemt dan ook stress weg, blijkt uit een onderzoek van Arthur & Passini.
Bewegwijzering vind je in bijna elk gebouw en op nagenoeg elk terrein. Het kan zo eenvoudig zijn als het bordje ingang bij de voordeur of de letter “P” op de parkeerplaats. De projectmanagers van SIZO bezoeken je terrein of pand en kunnen samen met de ontwerpers een plan uitdenken voor bewegwijzering bij kleine tot middelgrote projecten. Wayfinding en dus bewegwijzering is altijd maatwerk. Voor SIZO is niets onmogelijk.

Complexe wayfinding projecten

Voor echt grote complexe wayfinding projecten als vliegvelden, stations, zorginstellingen of winkelcentra is het altijd aan te bevelen een professioneel wayfinding bureau een compleet plan te laten ontwikkelen. SIZO kan dan zorgen voor de uitvoering en realisatie van de wegwijzers en meedenken over materiaalkeuze en het design van de bewegwijzering.

Wij verbinden je graag met professionele wayfinding partijen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Met belettering kan je op vrijwel elke ondergrond een locatie, route, gevaren of andere boodschappen aanduiden. Van de vloer, een muur, een trap tot de ramen en eigenlijk nog veel meer.

Net als bij de informatiezuilen kan je op diverse manieren je boodschap overbrengen. Van het aangeven van de parkeersector tot de route naar ingang B.

Wil je ook afwisselende beelden en informatie aan de man brengen dan is een dynamisch led scherm een goede oplossing. Onze partner; L2L Ledscreens helpt je hier graag bij verder.

De informatie die je hier op weergeeft kan eindeloos zijn. Van het aangeven van de parkeersector tot de route naar ingang B.

Ook wayfinding nodig in of rondom jouw pand?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met één van onze specialisten.

De mogelijkheden van wayfinding

De mogelijkheden van bewegwijzering zijn enorm. SIZO verwerkt nagenoeg alle soorten materiaal en kan printen op alles wat vlak is of op een rol zit. Zo maken wij bewegwijzering van di-bond, pvc, hout en metaal, maar kunnen we ook combinaties maken van 3D-freesletters op een LED-lichtbak of simpele maar doeltreffende wegwijzer pijlen van folie op een raampartij.

De ontwerpers in onze studio werken de bewegwijzer-ideeën graag uit tot een maakbaar product of ontwikkelen een geheel eigen stijl voor je locatie. Onze zustermaatschappij L2L Ledscreens is gespecialiseerd in digitale signage en kan bezoekers de juiste richting heen krijgen met haar indrukwekkende LED schermen. Waarschijnlijk de meest flexibele vorm van wayfinding. SIZO beschikt over haar eigen montage ploeg zodat vakkundige installatie en eventueel onderhoud van de wayfinding altijd zijn gewaarborgd.

Welke type wayfinding werkt het best voor mij?

Het inspiratie-center voor digitale en conventionele signage

Kom vrijblijvend langs en laat je inspireren door de nieuwste materialen, producten en technieken voor statische en dynamische visuele communicatie.

Wat doet wayfinding nog meer?

Wayfinding draagt bij aan een positieve bezoekers-ervaring

Naast een rationele functie kan de manier van weg wijzen een belangrijke bijdrage leveren aan de uitstraling van een gebouw. De bezoekers-experience aan je locatie begint bij het vinden van je gebouw, eventueel de parkeerplaats en vervolgens de juiste locatie binnen het gebouw. Gaat dit allemaal soepel en kan de bezoekers eenvoudig zijn weg vinden dan draagt dit positief bij aan zijn ervaring.
Wij denken graag met jou, of je architect mee. Om tot een juiste oplossing en/of materiaalkeuze te komen bij de bewegwijzering & wayfinding.

Wayfinding als merk promotie en doelmatige decoratie

Bewegwijzering kan ook een onderdeel van je branding of merkidentiteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan de letter “M” die je op enorm hoge masten langs de snelweg ziet staan. Of je nu wel of niet de weg af gaat voor een bezoekje aan de bekende fastfoodketen, de naam komt wel weer even in beeld en het is duidelijk waar ze zitten.

Bewegwijzering als beleving component

Een slim en uitbundig ontworpen wegwijzer kan een ruimte doen opleven. Sombere ruimten als parkeergarages of opslagloodsen kunnen met grote bewegwijzering waarbij functie en decoratie samengaan een moderne uitstraling krijgen.

Wayfinding

Outdoor en indoor maar ook instore

Bij wayfinding wordt vaak gedacht aan het vinden van bedrijven of specifieke locaties binnen bedrijven. Echter speelt bewegwijzering ook een hele belangrijke rol binnen een verkoop locatie. Een supermarkt waar je eenvoudig je boodschappen kunt vinden geeft een fijnere bezoekers ervaring dan de supermarkt waar je voortdurend moet zoeken en dubbel zoveel tijd kwijt bent om de juiste artikelen te vinden.
Bewegwijzering in je Retail locatie kan bezoekers ook naar die producten leiden die je graag onder de aandacht wil brengen. Of wellicht wil je klanten via een bepaalde routing door je winkel leiden. Goede wayfinding gecombineerd met slimme POS (point of sale) uitingen kan sterk omzet verhogend werken.

4 tips voor de perfecte bewegwijzering

Vrijblijvend advies over effectieve signing

Wij staan voor je klaar

CityKids

Sizo ontwerpt en realiseert een “healing environment” voor Medisch Kindzorg Instelling CityKids.​

Transformeer jouw fysieke winkel in een onvergetelijke merkervaring

Retailfuturist Howard Saunders benadrukt op het RetailTrends-evenement, RetailTrends Topics, het cruciale belang van fysieke winkellocaties voor het maken van contact met de consument.

Bever

Signage werkzaamheden bij Bever.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw offerte aanvraag is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Hartelijk dank!

Uw bericht is in goede orde ontvangen.

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bel mij terug!
Justin belt u zo snel mogelijk terug.

Je gaat nu naar de website van ons zusterbedrijf L2L Ledscreens

Bel mij terug!
We bellen u zo snel mogelijk terug.